Laxknyten

Tillbaka

Laxknyten

10 stycken

Ingredienser

Cavi-art/Romfyllning

1/2 burk (à 125 g) färskost med pepparrot
120 g smetana
1/3 stor (eller 1/2 liten) rödlök
80 g Chipsters röd cavi-arti-tångkaviar ELLER pastöriserad regnbågslaxrom


Övriga ingredienser

250 g Hyvä Apaja kallrökt lax, skivad
vårlöksstjälkar
10 skivor rågformbröd
citronsaft
svartpeppar

Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa.

Tillagning

Blanda samman färskost och smetana. Finhacka rödlöken. Rör ner lök och cavi-art i färskostblandningen.

Lägg en klick fyllning ovanpå en laxskiva och lyft upp kanterna. Klipp bitar av vårlöksstjälkarna och knyt ihop laxskivan till ett knyte.

Skär lämpliga skivor av rågformbrödet. Placera laxknytena ovanpå brödskivorna. Pressa citronsaft över knytena och toppa med krossad svartpeppar och hackade vårlöksstjälkar.

Tips: För att göra rullarna glutenfria kan man använda mörkt, glutenfritt formbröd i skivor.

Detta recept har planerats och fotograferats av Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi